Loading Üritused

« Kõik Üritused

Fotonäitus „LINNAPILT. Tallinna, Tartu ja Pärnu kadunud südalinnad“

„LINNAPILT. Tallinna, Tartu ja Pärnu kadunud südalinnad“
22.09.2024 – 5.01.2025

22. septembril möödub 80 aastat Pärnu südalinna hävingust Teises maailmasõjas, kui Pärnu sadama kaudu taanduvad saksa väed süütasid hooneid ja õhkisid sildu. Kahjutulele lisas oma osa peale tungiva punaarmee lennuväe õhurünnak. Öö jooksul hävis valdav ja väärtuslikum osa Pärnu keskaegsest vanalinnast – turuhooned ja raudteejaam, Endla teatrihoone, rida koolimaju ning vana Nikolai kirik linna südames.

Traagilise aastapäeva mäletamiseks eksponeerib Pärnu Muuseum sel sügisel 2022. aastal Eesti Arhitektuurimuuseumi ja kollektsionäär Aare Olanderi koostöös valminud näitust „LINNAPILT. Näitus Tallinna, Tartu ja Pärnu peatänavatest“, mis toob vaatajani nende kolme Eesti linna kesksete tänavate ja väljakute muutumise viimase pooleteise sajandi jooksul – alates ajast, kui fotograafid jäädvustasid esimesed meieni jõudnud linnavaated.

Hõlbustamaks linnaruumis aset leidnud muutuste jälgimist, on ajaloolised vaated kõrvutatud samadest pildistamispunktidest tehtud kaasaegsete fotodega. Viimaste autoriks on näituse koostaja Aare Olander.

Väljapanekut avardab ja täiendab stendinäitus Pärnu linnaruumis, mis tutvustab hävinud märgilisi hooneid ja objekte nende ajaloolistes asukohtades.

Näituse koostaja: Aare Olander
Stendide kujundus: Robi Jõeleht (Polaar Studio)
Näituse koordinaator: Triin Ojari (Eesti Arhitektuurimuuseum)
Ekspositsiooni kujundus Pärnus: Indrek Aija (Pärnu Muuseum)

Toimumisaeg

23. oktoober 10:00 18:00

Hinnainfo
6€ – 13€

Täiskasvanu:
Ühe näituse pilet 9€ *
Kogu maja pilet 13€

Pensionär, õpilane, ISIC või ITIC kaardi omanik:
Ühe näituse pilet 6€ *
Kogu maja pilet  9€

* Ühe näituse pilet võimaldab külastada ainult muuseumi 3. korrusel eksponeeritud ajutist näitust (septembrist maini).

Toimumiskoht
Aida 3
Pärnu, Eesti
+372 44 30585
Külasta veebilehte
Ürituse lisainfo
Veebileht

Väljapanekut avardab ja täiendab stendinäitus Pärnu linnaruumis, mis tutvustab hävinud märgilisi hooneid ja objekte nende ajaloolistes asukohtades.

Korraldaja